· 

Auto Wassen & Poetsen

Auto Wassen & Poetsen


Door de wasstraat of met een emmer sop: je auto schoonmaken kan op vele manieren. Hoe doe je het goed en welke accessoires kan je hier het beste bij gebruiken.

Wassen en poetsen auto

Voor de een is het wassen van de auto een hobby, de ander beschouwt het als pure ontspanning. (of als een noodzaak) Feit is dat jouw auto er baat bij heeft wanneer je hem (of haar) geregeld schoonmaakt. Veel rijhulpsystemen functioneren door middel van camera's en sensoren, die alleen werken wanneer je ze goed schoon houdt. Verder kunnen er na de winter geen pekelresten aan je auto blijven plakken en blijft de lak beter in conditie. Daar heb je dan weer profijt van wanneer je jouw auto ooit wilt verkopen.

 

Wastips

Ga je zelf aan de slag voor de deur, op de oprit, bij de buren of in een wasbox, denk dan aan het volgende:

 

Gebruik geen spons, maar een microfiber washandschoen. Vuil en zand kunnen zich in een spons ophopen en krassen veroorzaken. Mocht je toch een spons gebruiken, zorg dan dat je een emmer hebt met schoonwater.

 

Ververs regelmatig het water in de emmer; vuil en zand blijven op de bodem aanwezig. Elke keer wanneer je jouw washandschoen in het water doopt, loop je het risico dat je een deel van dit vuil over je auto uitsmeert.

Tip; Gebruik een gritguard. Deze houden het vuil onderin de emmer :) 

 

Was je auto altijd in de lengterichting. Draaiende bewegingen veroorzaken 'swirls' in de lak. Dit zijn cirkelvormige krassen die in het volle (zon)licht goed te zien zijn. 

 

Maak je velgen schoon met een speciale velgenreiniger. Gebruik een Interieurkwast om het reinigingsmiddel goed te verdelen en vergeet ook niet de achterzijde van je wielen goed schoon te maken.

 

Gebruik je een hogedrukreiniger? Zorg dan wel dat je minimaal 25 centimeter afstand houd tussen de mond van de spuit en de lak van je auto. Dit om de lak niet onnodig te beschadigen.

 

De auto droog maken doe je met een droogdoek, ook wel een 'watermagneet' genoemd. Dat is een zeer zachte doek, die geen beschadigingen aan de lak aanbrengt. Bovendien kan zo'n watermagneet een veelvoud van zijn eigen gewicht aan vocht absorberen.

 

Nog niet alle spullen in huis om je auto te poetsen?

Bestel snel en eenvoudig je benodigdheden in onze shop! www.auto-geurtjes.nl 

 

 

Ruiten reinigen

Om de ruiten schoon te maken, gebruik je glasreiniger op alcohol basis. Ook hier geldt: reinig de ruiten in de lengte. Vervolgens pak je een glasdoek om de ramen droog te wrijven.

 

Vogelpoep

Het is belangrijk om scherp te zijn op vogelpoep, de zuren uit de ontlasting hebben een vernietigend effect op je autolak. Verwijder vogelpoep daarom zo snel mogelijk. Het laat zich gemakkelijk weghalen wanneer je een prop natgemaakt wc-papier op de bevuilde plek legt. Een paar minuten laten liggen en vervolgens verwijder je met het wc-papier ook de vogelpoep!

 

 

Parkeren onder de bomen kun je niet altijd vermijden. Bij een auto die goed in de was zit of is behandeld met een lakbeschermer, is hars gemakkelijker te verwijderen omdat het minder goed hecht.