· 

Rooklucht verwijderen

Rooklucht uit auto

Rooklucht maskeren 

 

Heb je een tweedehands auto gekocht en ruikt de binnenkant nog naar de sigaretten van de vorige eigenaar? Of ruikt je tijdens het rijden ineens een brandlucht? Erg lekker is dat natuurlijk niet. Daarom leggen in deze blog uit wat je kunt doen om de rooklucht te verwijderen uit de auto.

 

Je kunt ervoor kiezen om de rooklucht te maskeren. Het probleem is hiermee echter alleen tijdelijk opgelost. Je kunt bijvoorbeeld gebruik gaan maken van luchtverfrissers. Bij auto-geurtjes.nl kun je verschillende soorten luchtverfrissers bestellen. Zo kun je kiezen uit geurpotjeshangers, parfumkaarten, sprays of luchtverfrissers voor het ventilatierooster. Ambi pur heeft zelfs een Anti-tabak luchtverfrisser, ideaal voor het maskeren van rooklucht in de auto.

 

Om de rooklucht te maskeren kunt je ook geroosterde koffiebonen in de auto leggen. Doe dit op een droge, relatief warme dag. Leg een paar bakjes of schaaltjes met koffiebonen in de auto. Laat het raam wel een stukje open en laat de bonen niet langer dan een dag in de auto. Nu ruikt jouw auto (heerlijk) naar koffie in plaats van rook. Natuurlijk niet doen als je een hekel aan koffie hebt.

Een andere optie is om kopjes ammoniak of azijn in de auto te zetten. Ammoniak en azijn helpen ook tegen het maskeren en verwijderen van ongewenste geurtjes. Zet de kopjes met ammoniak of azijn in de auto wanneer je deze niet gebruikt. Doe dit een paar uur per dag en herhaal dit totdat de rookgeur weg is. Zet na het weghalen van de kopjes de ramen open, zo kan de auto even door luchten. De kans dat de rookgeur na een tijd weer terugkomt, is wel groot.